Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Camila Meza: Traces ajánló

2016. 02. 26., Sunnyside Records

2016. április 24. - herma

camila_meza.jpg

Camila Meza egy briliáns latinos jazzgitáros és -énekesnő. Lenyűgöző, amit itt művel a - ha jól hallom - kvartettjével (zongora van még a ritmusszekció mellett), illetve alkalmi vendégeivel (éneklő férfi, csellista, ilyenek). A szép dallamok mellett azért megenged magának a szokásosnál szabadabb harmóniameneteket is, szóval amikor csak szambázni szeretnénk, nem megfelelő választás. Amúgy viszont az idén hallott lemezek közül csak Esperanza Spalding zseniális műve jut eszembe (itt írtam róla, kötelező darab!), igaz, azt azért többre tartom, mert a velejébe vág a progresszív rocknak, meg egyébként is sokkal őrültebb, cserébe nem latinos. Meg egyáltalán mindegy is ez itt, aki szépet, jót, és intelligenset akar magának egyszerre, az feltétlenül ismerkedjen meg a Traces-zel!

Sajnos megmutatni csak a lemeze első három dalát engedi a chilei művésznő, de gondolom mondanom sem kell, hogy a "maradék" semmivel sem marad el mögötte...Frissítés: nem is, már az egészet lehet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr258635128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása