Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Au Revoir: Veles ajánló

2016. 03. 01., Flesh and Bone Records

2016. március 09. - herma

au_revoir.jpg

 

Elég komor post-metal, illetve post-rock zene ez Jerseyből. Instrumentálisnak írja magát a csapat, ehhez képest jellemzően van náluk vokál, (ez egyáltalán nem baj, csak furcsa, hogy letagadják,) amitől lesz némi sludge-os színezete is a dolognak.

A tempókat mondjuk nem variálják, végig lassan hömpölyögnek a kompozíciók, ellenben elég nagy súlyt fektetnek a dinamikára, a hangulati hullámzások a hegyelbontó zúzásoktól a leheletfinom, ambientes kipárolgásokig terjednek. A hangzás is elég tisztességes, és – mint a borító is sugallja – egy fokkal sötétebbek a szokásosnál. Nem állítom, hogy eget rengető mű ez a négytételes, szűk 40 perces lemez, de aki szereti a műfajt, érdemes meghallgatnia, mert vannak jó témáik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr518447660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása