Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

If These Trees Could Talk: The Bones of a Dying World ajánló

2016. 06. 03., Metal Blade Records

2020. július 06. - herma

if_these_trees_could_talk.jpg

Az előző, második lemezüknél figyeltem fel erre a post-rock csapatra, és az nem volt rossz. Nem mondom, hogy azóta is epedve vártam, hogy mikor csinálnak új lemezt, de amikor rátaláltam erre, érdekelt a dolog. Mellesleg a már említett Red Forest óta ez az első kiadványuk, így még csak le sem maradtam semmiről.

Tán érdemes tudni, hogy instrumentális a cucc, meg hogy ugyan sok a dallam, de a ritmustémák egész metalosak tudnak lenni. Bár remélhetőleg manapság már senkinek sem okoz fejfájást az ilyesmi, pláne, ha post-rajongó. Persze nem kell annak lenni a The Bones of a Dying World meghallgatásához, szerencsére elég változatos, igényes, intelligens, távol áll a számomra is unalmas post-rock anyagokra jellemző tucathömpölygéseken (a legutóbbi Monónál például sokkal jobban tetszik), és még csak nem is nehezen emészthető szerintem. Egyaránt vannak monumentális, földindító csúcspontok, meg finomabb, a szépséget előtérbe helyező részek is. Egy enyhén szomorkás hangulat végigkíséri az albumot, de a cím alapján legfeljebb az meglepő, hogy nem súlyosabb a helyzet.

Szóval bulizni pont nem lehet rá, ellenben merengéshez, agyaláshoz kiváló partner, magányos sétákhoz ideális útitárs. Van olyan izgalmas, hogy odafigyelve is leköti az embert, de tán még jobb némileg önfeledten elmerülni benne. Ha pedig épp valami olyasmit kell csinálnunk, amiről könnyen elterelődik a figyelmünk, ahhoz is nagyon jól működik háttértámaszként, és a végén még élvezni is fogjuk az egyébként rém unalmas tevékenységet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr68795794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása