Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Jute Gyte: Perdurance ajánló

2016. 06. 06., Jeshimoth Entertainment

2020. július 06. - herma

jute_gyte.jpg

Elképesztően termékeny ez a Jute Gyte nevezetű egyszemélyes experimentális black metal banda. A 2006-os debüt óta minden évben van album, sőt inkább kettő, arról nem beszélve, amikor öt. Ehhez képest én ezzel az írd és mondd, huszonhatodik lemezükkel találkozom először. Igaz, annyira nem fog meg a Perdurance, hogy hanyatt-homlok elkezdjem feltérképezni a korábbi anyagokat, de találom annyira izgalmasnak, hogy néhány sort írjak róla. Elég avantgarde, de azért a metalos oldalra is kellő súlyt helyező zene hallható itt, méghozzá barátságtalanságuk, kicsavarodottságuk ellenére meglehetősen jó gitártémákkal ellátva. A dobok egyértelmű, hogy nem viselik magukon emberi kéz nyomait, de ez az efféle formációknál úgysem meglepő, és mindenféle effektekkel még rá is játszik a szerző az indusztriális élményre, szóval ez is rendben van.

A legfőbb érvem a Jute Gyte mellett igazából az, hogy míg ilyen esetekben sokszor van, hogy ugyan nehezen veszi be a gyomrom, amit hallok, és / vagy alapvetően unom az egészet, és az agyamnak kell meggyőznie, hogy igenis érdekes a produkció, mert ez meg az történik, így meg úgy csinálják, és az mennyire különleges; jelen esetben elsősorban jól esik hallgatni, mint zene, összhatásában működik, és aztán, mintegy megerősítésül konstatálja az intellektusom, hogy mennyire kreatív dolgok zajlanak az albumon.

Egyszóval hangulatos kis muzsika ez, már annak, aki edzett az extrém, elborult területeken, egyébként bizonyára okozhat fejfájást, gyomorrontást, lumbágót, csalánkiütést és ülőidegzsábát is...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr398796562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása