Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Dö: Tuho ajánló

2016. 04. 29., self-released

2016. április 29. - herma

do.jpg

A Mennyekben azért siránkoznak, mert ahogy felharsan a debütalbuma, a biztonságosnak vélt üvegfalak szilánkokra törnek, és kényelmes trónusaikból mindenfelé szétpotyognak a szentek, a Pokolban pedig azon busonganak, hogy mivel a Tuho minden szépet és jót megad az embereknek, amit az ördög kínálni tud, senki sem vágyakozik oda többé! Szóval a lemez hangzása valami irgalmatlanul bődületes, és ugyan dark stonernek titulálják magukat az eleddig két terjedelmes EP-vel rendelkező srácok, ez bizony javarészt sludge, amely az egész minimalista riffjeivel is irdatlan hatásos tud lenni (sőt, így igazán) ezzel az eget-földet rengető megszólalással, no meg kiegészülve az igen gonosz, szintén erőteljesre vezérelt, sokszor sátáni ordítva hörgéssel. De zeneileg sincs gond, elég sok a sivatagi hangulatú szóló (szóval a stoner is áll valamelyest), és közel sem egy témából állnak a dalok (persze nem is rövidek).

Akad egy akusztikus szösszenet is, tiszta énekkel, ami aranyos, de a vokálmunkát hallva, jól tették, hogy nem erőltették jobban a dolgot. Amúgy meg folyamatos a dobhártyapusztítás minden egyes hangszer részéről, és itt nem győzöm hangsúlyozni a basszusgitár szerepét, mert amíg a gitáros szólózik, rá hárul a feladat nagyja, és bizony tisztességgel helyt áll.

Na nem fogom tovább cifrázni, itt van, illetve jön, lát és győz a Tuho, úgyhogy azt parancsolom, hogy csak saját felelősségre, de mindenki kötelezően hallgassa meg!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr378673752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása