Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Mt. Mountain: Cosmos Terros ajánló

2016. 04. 22., self released

2016. április 23. - herma

mt_mountain.jpg

Nem mondom, hogy nincs némi Viktória-sivatag hangulata az ausztrál srácok pszichedelikus rockjának, de azért javarészt mágikus The Doors-érzetet keltenek az emberben. Erre ráerősít az orgona jelenléte is, de elsősorban az énekes lángoló-misztikus baritonjának köszönhető a feeling. A zenészek egyáltalán nem tolják magukat a középpontba, a gitáros legtöbbször akusztikusan (illetve ultrafinoman torzítva) játszik sivatagi pszicho témákat, ezt buggyantja meg kissé a billentyűs. Mindezek alatt elég erőteljes a ritmusszekció, a basszus dörmög tisztességgel, a dobos pedig meglepően keményen üt (az alaphangulathoz képest). Aztán vannak zúzósabb részek is, ott okkult-retro rockos keménységgel, de elég tisztességesen felpörögnek.

A lényeg persze egyértelműen a hangulat, márpedig zeneileg kiválóan megágyaz a csapat a vokálnak, az pedig körénk tekeredik delejes dallamaival. Varázslatos utazás a messzi Délen! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr528656086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása