Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Snoh Aalegra: Don't Explain EP ajánló

2016. 04. 08., Artium Records

2016. április 10. - herma

snoh_aalegra.jpg

Snoh Aalegra egy fiatal svéd R&B énekesnő, aki szerencsére egy pillanatig sem hiszi azt, hogy választott műfajának gyökerei nem nyúlnak mélyebbre a limuzin melletti kicsinosítva táncikálás melletti ostoba electro alapokra nyüszítgetéseknél. Hallatszik, hogy képben van a régi nagyokat illetően, nem szégyelli rekedtesen kiereszteni a hangját, és persze a finom díszítéseket sem veti meg. Emellett az élő hangszereknek is jóbarátja, de a ló túloldalára sem esik át, így vannak kortárs, szintetikus elemek is a zenéjében, meg rappert sem átall meghívni a dalába, ha épp úgy látja jónak (szerencsére ezen az EP-n ezt megússzuk). Ugyan nincs sok zene még a háta mögött, no meg azzal sem vagyok különösebben képben, de amennyire meg tudom állapítani, ezúttal hangszerelésében kevésbé retrós a szokásosnál, de - mint a borítóból is sugallja - a klasszikus hollywoodi filmzenék hatása nagyon erőteljes

Ennek megfelelően elég melankolikus is a muzsika, ami ugye nekem sosincs ellenemre, ám azért rettentően befordulni sem kell tőle, mondjuk erőteljes romantikus vágyódást, és ennek kapcsán némi szenvedést érzek benne, esetleg némi bánat-alkoholbafojtással fűszerezve, ami azért rövid úton kis szerencsével (pártalálás) orvosolható. 

Mindenesetre szép zene, jó hangú énekesnő, több mint korrekt dalok... 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr198584880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása