Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Mi and L’au: Four Pair of Wings ajánló

2016. 06. 10., Alter K

2020. július 06. - herma

mi_and_l_au.jpg

Mi and l'Au, azaz Mira, a modell Finnországból, és Laurent, a zenész f'Ranciaországból megismerkedtek. Párizsban. Persze, hogy nyomban, menthetetlenül és halálosan egymásba szerettek. Aztán mégis. Úgy döntöttek, hogy elköltöznek a hölgy hazájába, mindenkitől távol, egy házba az erdő mélyén, hogy a továbbiakban teljes mértékben egymás felfedezésének szentelhessék az életüket. No meg némi zenélésnek. Azóta nőtt négy pár szárnyuk. Aki nem hiszi, hallgassa meg a lemezüket! Mira szépen énekel egyébként, cseppet sem gyenge pontja a produkciónak, sőt, igazából az általa énekelt dalokat "kíséri" Laurent minimalista, indie-poposnak nevezhető körítéssel. Vagy lehet, hogy ez így félrevezető, szóval nincs itt semmiféle tucc-ütem, sőt, ritmuskeltő eszközök egyáltalán nem szerepelnek sehol sem. Olykor trip-hopos hidegségű, máskor szomorkás, sanzonba hajló, de mindenképpen maguknak való, bánatos, introvertált számokat írt a duó. Én szeretem az ilyesmit, jólesik hallgatni, de amúgy felvetődik a kérdés, hogyha így érzik magukat ott az erdő mélyén, biztos megtalálták-e, amit kerestek, és ugyan az ötlettől is szégyellem magam, de vajon tényleg elegek egymásnak?

Szerelmi bánatra mindenesetre hatékony vigasztaló a Four Pair of Wings, mert megnyugtató ráébredni, hogy nem csak mi vagyunk reménytelenül lelombozva e föld kerekén... 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr298798928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása