Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Lucid Planet: Lucid Planet ajánló

2015. 10. 31., self released

2016. március 24. - herma

lucid_planet.jpg

Ebbe is csak most botlottam bele, aztán ámulok és bámulok! Meg nem értem, hogy fordulhat elő, hogy erről a melbourne-i csapatról még csak nem hallani! Post-prog és az alternatív-metal környéke, ahová nagyjából be lehet lőni őket, konkrétabban Porcupine Tree, Tool, Riverside, illetve Votum (egy kevésbé híres, ám idén egy bődületesen erős lemezzel jelentkezett lengyel csapat). Vokálisan van az énekesben Maynard James Keenan (Tool), mind hangszínben, mind hajlításokban, de szó sincs róla, hogy másolná,

tele vannak a dallamai pl. olyan keleties(nek ható) dallamívekkel, ami MJK-ra sosem volt jellemző. Aztán eszembe jutnak Mariusz Duda intimebb momentumai is (nem, csak a hangjának), de inkább csak a miheztartás végett. Zeneileg nem törekszenek különösebb zúzásra, de azért néha megjárja, és a komplexitást sem viszik túlzásba, inkább hangulatot teremtenek (hátborzongatóan libabőrös, ébren betépőset), illetve sok az éteri, lebegős rész is. A hangszerelés elég sokrétű, a témákkal sem spórolnak, de mindvégig inkább eleganciára törekszenek, mintsem technikai bemutatóra. Ennek megfelelően a hangzáson sem lehet fogást találni! Azt merem mondani, hogy ez a lemez simán megáll a saját lábán a fent említett bandákéi mellett, és ha tévednék is így hirtelenjében, biztos, hogy nem nagyot! El tudom képzelni, hogy van olyan, aki az ilyesmikből is unja már a kópiabandákat, de higgye el, ez nem az! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr58521820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása