Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Dasputnik: Psykhixplosion ajánló

2016. 03. 19., Art Safari

2016. március 21. - herma

dasputnik.jpg

A Vespero-nál írtam, hogy van még a tarsolyomban space-fusion lemez (igazából azért is vezettem be a műfaji megjelölést), és most kissé elbizonytalanodtam. Mert az a gyanúm, hogy erre gondoltam, és megint belefülelve ezt a titulust mindenképpen túlzásnak érzem. De egy kiváló instru progos space-rock lemez ez egy (szintén) finn csapattól, méghozzá elég gitárközpontú.

A hangszer legtöbbször eléggé betorzítva szól (a műfajhoz mérten), de jellemzőek a hosszan elnyújtott, hangulatos szólójammek is. Ilyenekben azért jócskán jut szerep a billentyűsnek, illetve alkalmi egyéb hangszereknek, pl. ilyen-olyan fúvósoknak, vonósoknak. Az ilyen zenében az a jó, hogy szinte bármikor el lehet lenni vele: ha akarom, elrepít magával, és oda sem kell figyelnem, mert van olyan hangulatos-élvezetes, ha akarom, minden hangját megcsócsálom, mert van olyan ötletes-változatos! A műfaj kedvelőinek nagyon ajánlott (a Vespero pedig kötelező), ismerkedőknek is kiváló lehetőség!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr958509872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása