Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Wolvennest: WLVNNST ajánló

2016. 02. 22., Weme Records

2016. március 17. - herma

wolvennest.jpg

Érdekes kompozíció lett ez. Alapvetően ambient jellegű zene lenne, de dobok, és torzított gitár is sok van. Csakhogy gyakran egyszerre szól az azonos súllyal fellépő billentyűsökkel, zajokkal, kórusokkal, és így sokszor elpárolog belőle az agresszív él. Azonban egy lepusztult, darkos miliő ilyenkor is megmarad, és ezt csak tovább erősítik a komor dallamok, meg az énekes hölgy stílusa, fordulatai.

Ha nem is peregnek az események, hagytak rá időt az alkotók, hogy sok minden történhessen. A húsz perces Our Darkness Deepben például egy feelinges, hosszú perceken át tartó gitárszólót is elengedett valaki. Elvileg a krautrock és a black metal összeházasításáról regélnek, azért ez szerintem túlzás, a black metal mindenképpen. Az mondjuk hihető, hogy hallgattak krautrock zenéket inspriációként, és a borító is elég pszichedelikusra sikeredett (érted, bepörögsz, ha mellénézel!!). Mint látható, fel van tüntetve, hogy a Der Blutharsch tagsága is besegített, de mivel nem ismerem őket név szerint, ez nekem nem sokat tesz hozzá az infókhoz.

Mivel elég sok a mindenféle furimuri zörej, sistergés, morajlás, a fülhallgató használata igencsak ajánlott a teljes élmény érdekében! Bár végül is a fene tudja... Sajátos hangzású, a hangulatával mégis könnyedén magába szippantó művecske ez, a sötét dolgok kedvelői már itt is gyülekeznek körülötte tágra nyílt füllel…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr928488664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása