Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Killswitch Engage: Incarnate ajánló

2016. 03. 11., Roadrunner Records

2016. március 15. - herma

killswitch_engage.jpg

Nem álltak hozzám soha közel ezek a massachusettsi srácok, és nagyon rég is hallgattam meg tőlük teljes lemezt. Így nem tudnám a korábbiakkal összevetni ezt az újat, de nem is bánom. Önmagában nézve (persze hallgatva) ez egy jóféle, zúzós metalalbum. Világít, hogy rutinos, vérprofi zenészek vannak itt, akik nem spórolnak a headbangelős, de azért elég technikás riffekkel.

A hangzás lényegében tökéletes, az ének meg, mondjuk úgy, hogy kritikus pont. Már úgy általában számomra a metalcore-ban. Itt és most azt kell mondjam, a fickó simán átmegy a léc fölött.

Hoz azért olyan dallamokat, amelyek finoman szólva sem dobogtatják meg a szívem (annál inkább rémlenek fel a jó mélyre raktározott metalcore-klisék), de nem vészes mennyiségben, és sosem tűnik kínosnak, amit művel. Aztán néha meg egész jókat énekel, meg is lepődtem. Talán mostanra hozta fel magát erre a szintre, talán nem, igazából nem tudom, és nem akarnám leszólni a korábbi teljesítményét.

A lényeg, hogy ha többet használná kreatívan a dallamos hangját, azt még inkább tudnám értékelni. De így sincs baj, lévén, hogy az ordításai sem akadtak a torkomon. Persze miért is tennék, inkább mindjárt leszakítják a fejemet!

Ha csak úgy zúzni támad kedvem, ezt fogom feltenni, bár mostanában nemigen kerülök efféle hangulatba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr998476386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása