Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Dave Gahan & Soulsavers: Angels & Ghosts ajánló

2015. 10. 23., Columbia Records

2016. március 01. - herma

dave_gahan_soulsavers.jpg

Talán az előző, szintén kiváló, 2012-es The Light the Dead Sea egy picit elsikkadt, és ez indokolja a Depeche Mode énekes névbeli kihangsúlyozását. Végül is mindegy, a „csapat” halad tovább a megkezdett úton, azaz

gospeles-country-s, ám kortárs hangszerelésű hangulatos, és kiváló dalok sorát kapjuk ismét. Mondjuk az első klipes dal

kivételével mindegyik elég kimért tempójú, úgy is mondhatnám, lassú. Így egy idő után el tud lankadni az ember figyelme, de külön-külön hallgatva mindegyik hoz egy elég magas szintet. Talán nem érnek fel az előző lemez csúcspontjaihoz, de átlagban mintha erősebbek volnának. Mindegy, kár ezt így méricskélni, jó, és kész.

dave-gahan-and-soulsavers-009.jpg

Arról nem beszélve, hogy a múltkor milyen megtermékenyítőleg hatott a projekt a DM lemezére (a Delta Machine egy elképesztő mestermű), így alighanem amíg Dave papát dolgoztatják itt, addig egyébként is mindenki jól jár!

A hangját meg nagyon jó hallgatni ebben a blues-közeli közegben, bizony az egykori popikonból öreg korára egy kiváló énekes lett! Magáról a Soulsavers-ről meg annyit még – amellett, hogy kiváló dalszerzők és hangszerelők, - hogy megjelent az év során még egy (instrumentális) lemezük is, de arról máshol még szót ejtek elvileg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr88431088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása