Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Bucketheadet a fogadóirodákba!

2014. december 14. - herma

Ha jól emlékszem, tavaly március-április táján lehetett, amikor az addig is igen serényen dolgozó Buckethead bepörgött, és a már jó ideje évi 3-5 lemezes termését a 2013-as évre vonatkozólag feltornászta 30!!! fölé. Na nem szólt egyből, hogy ez lesz, hanem csak mindig bejelentett újabb és újabb címeket. És csak jöttek az albumok, én meg azt hittem, hogy év végéig valami rekordot akar dönteni. Ami biztos sikerült is, de az invázió továbbra sem maradt abba. Év elején számolgattam, hogy ha a sebesség marad (bár kételkedtem benne, hogy lehetséges ezt folyamatosan csinálni), akkor idénre a termés elérheti átlagosan a heti egy! albumot, azaz 52 fölé is csúszhat a vödörfejű zseni. 

buckethead.jpg

Na most ezen már túl vagyunk. Már az 56. lemeze is megjelent 2014-es keltezéssel. A vicc az, hogy némelyiknek (na nem soknak) csak sorszáma van, adós még a cím mellett a borítóval, és a dallistával is. Szóval pattannak elő a kis agyából az újabb zenék lankadatlanul, és már nincs ideje/kreativitása a körítéshez...

Igaz, hogy egy-egy ilyen album (a Pike sorozatról beszélünk) önmagában csak kb. fél órás, de ha kiszámoljuk, ez ezévre már jó 26 óra zene, megkomponálva, meghangszerelve, felvéve stb. (asszem nagyjából egyedül csinál itt mindent, dobgéppel). Azért óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy nincsenek-e netán üresjáratok, önismétlések, vagy legalábbis kevésbé zseniális momentumok. Az utóbbira biztos igen a válaszom, de az előbbi kettőre is erős a gyanúm. Ellenben az is tény, hogy jó néhányat meghallgattam, és végig lekötött. Vannak teljesen akusztikus anyagok, egész technikás, pörgős, metalos cuccok, meg avantgarde hangjátékok is. Mikor mi jön.

Egy darabig terveztem, hogy majd nekiülök, és meghallgatom mind, de most már annyi van, hogy nem sok esélyt látok rá. Alkalomadtán jólesik belefülelni némelyikbe (általában az éppen lejújabbra kerül sor).

A fogadóirodákra térve: elég magának való ahhoz, hogy külső szempontok ne befolyásolják a munkáját, így nyugodtan (a csalástól legalábbis nem kéne tartani) fogadhatnának az emberek pl. arra, hogy az adott évben hány lemezt ad ki, ill. aktuálisan, hogy meddig bírja ezt a lemezfloodolást.

Természetesen nem kérek sokat az ötletért, csak a nyereség 10 %-át az irodáktól!

Előre is köszönöm, és tervezem a nyaralást: herma

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr326981077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása