Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Ana Popovic: Trilogy

2016. 05. 20., Artistexclusive Records

2019. augusztus 23. - herma

ana_popovic.png

Ó, kérlek, Bluesistennő, mutasd meg nekem mindhárom arcodat! - imádkozhatta valaki, s lám, kérése meghallgattatott. Hivalkodóan, tripla lemezzel mutogatja magát Ana Popovic, aki tényleg nem rejti véka alá, hogy dögös, de bátran és szégyentelenül teheti, hiszen zenészi teljesítménye mellett mindez kb. huszadrangú kérdés. Akkor is csak imádni lehetne, ha tényleg három feje volna! 

Amúgy a koncepció az, már ha jól értem, hogy az első lemez a funky, a második a blues, a harmadik a jazz. Olyan élesen azért bizonyos, hogy nem különülnek el a szerzemények, de tény, hogy az utolsó harmadban több szerep jut a zongorának, szaxofonnak mint a gitárnak, és itt énekel Popovic a legelegánsabban. Illetve a középső etapban szikráznak a leginkább a keze alatt a húrok, sokszor átlépve a rockzene határmezsgyéjén. De ugyanitt akad rap is egy kedves, általam megnevezni nem szándékozott vendégtől, illetve John Bonamassa pont az elvileg fánkos részben teszi tiszteletét. Jó, mindez mindegy, több műfajban is kiválóan helyt áll korunk egyik legjobb blues-rock zenésze, itt van huszonhárom jól sikerült dal, lehet őket hallgatni...

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr528737348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása