Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Future Figment: Qualm ajánló

2016. 05. 20., self-released

2016. május 24. - herma

future_figment.jpg

Az izlandi zenéknek - mérsékelt tapasztalatom alapján - a dream poptól a black metalig van egy tagadhatatlanul jellegzetes világa. Ráadásul valahogy ez az íz általában vonzza is az embereket, már azokat, akik szeretnek tágas (hófödte) tereket vízionálva álmodozni. Nos, a Future Figment az imént említett két szélsőség között valahol félúton leledzik, amolyan alternative metalt játszanak, azaz a Tool említése elkerülhetetlen, bár jelen barátaink azért kevésbé fogalmaznak terjengősen, illetve valamivel tán zúzósabban is fejezik ki magukat.

A Callisto jutott eszembe még így hirtelen, az ének kapcsán is (persze M.J.K.-nek is itt a torkanyoma), bár ordítás a Qualmon nem jellemző, mindenesetre aggódni nem kell a fickó dallamai kapcsán. De simán lehet, hogy más sokkal találóbb párhuzamokat tudna mondani, azért remélem, hogy ennyiből is mindenki el tudja helyezni őket a térképén (vagy hogy felkerül-e rá egyáltalán a csapat). Toolzás nélkül figyelemre méltó teljesítmény!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr498738952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása