Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Tales of Murder and Dust: The Flow in Between ajánló

2016. 03. 23., Fuzz Club Records

2016. április 11. - herma

tales_of_murder_and_dust.png

Ugyan nem szoktam ideírni, de már sokadik olyan színvonalú anyag ez, amelyet simán az adott év legnagyobb kedvencei közé soroltam volna korábban, örülve, hogy legalább néhány ilyen akad. Szóval igencsak megvan az eredménye annak, hogy irtó mélyen beleástam magam az undergroundba, persze eleve számítottam egy-két ismeretlen jóféle muzsikára, de ennyi remekbeszabott cuccra azért mégsem!*

Jelen csapatra legjobb tudásom szerint azt mondanám, hogy a kultikus neoklasszikus Arcana a legfőbb hatásuk (végül is a lelki rokonság adott, lévén Tales...-ék dánok, míg Peter Bjärgöék svédek). Azaz szakrális érzeteket keltő, spirituális élményeket generáló, introvertált, mégis egész monumentális zenét képzeljünk magunk elé!

Itt mondjuk nincs csodálatos hangú énekesnő, a legnagyobb eltérés viszont nem ez, hanem hogy itt rock alapú a zene.

Méghozzá amolyan post-punkos stílusban, a Sisters gitárhangzásáról például a Dead Can Dance klasszikus debütjének pszeudoédenbéli világa is eszembe ötlik!

Persze nyilván nem lehet a műfajban semmi sem klasszikus 2016-ban, de jómagam imádom ezt a zenei világot, és tudom, hogy sokan vagyunk még! (Ráadásul akkor lehet a legszebbeket álmodni, ha ilyenre alszik el az ember...)

 

*már csak az hiányzik - egyre jobban - hogy legalább néhány érdeklődő idedugja az orrát...

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr78565754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása