Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Nordjevel: Nordjevel ajánló

2016. 01. 14., Osmose Productions

2016. március 26. - herma

nordjevel.jpg

Ez a black metal ereje teljében! Elemi erővel, hurrikánszerűen söpör végig, csak romokat, és átláthatatlanul kavargó port hagyva maga után! Briliáns a gitárjáték, letaglózó erejük mellett igen kreatívak is a témák, az előadásmód (a hangzást is beleértve) elsőrendű, tökéletes harmóniában a ritmusszekcióval, amin most főként a (ha kell, megállás nélkül pörgetve kétlábgépező) dobot értem.

Eszembe jut a vehemencia folytán a Dissection és az Emperor is (utóbbihoz a vokál is hozzásegít), vagy a Marduk (a dobos közös is), bár náluk mindenképpen zeneibbek, drámaibbak. De senkit sem másolnak (legalábbis szerény ismereteim alapján), illetve igaz, hogy a záródal java akár Bathory is lehetne. Északias dallamok is áthatják a zenét, de annyira nincsenek előtérben, mint sok pályatársuknál, mellesleg ezeket is a gitár hozza. Egy minden tekintetben meggyőző, skandináv black lemez ez, egy frissen alakult norvég csapat jelentőségteljes bemutatkozása, a műfaj híveinek igencsak ajánlott!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr718526888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása