Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Kelderflux: Sub-Saharan Footnotes ajánló

2016. 03. 10., Kelderflux

2016. március 15. - herma

kelderflux.jpg

A borítóra ránézve, pláne mostanság, nehéz elhinni, hogy ez a zene sem stoner. És még csak nem is szaharai világzene! Nem mondom, hogy halvány hatások nem mutathatók ki, de alapvetően indie pop-rock, méghozzá az alteros torzítottgitárrocktól egész a szintipopig terjedő spektrumon. Élő dobok például alighanem egyáltalán nincsenek. Mindenesetre érdekes kis muzsikákat kutyultak össze Kelderfluxék az olvasztótégelyükben.

Az énekes srácnak nincs oka panaszra, illetve nekünk sem nagyon lehet vele szemben: érzelmekkel teli, romantikus danolászásoktól kezdve waves hangulatkeltéseken és reggae-s játszadozásokon át a fejhangon szívfájdításig sok mindenre képes, a dallamai jól felépített popmelódiák (ezt itt semmiképpen sem rosszallólag kell érteni), és még kellően változatosak is. Ha egy picit szomorkás, - de azért nem letargikus, - magába fordult, lassan hömpölygő muzsikára vágyunk, ami még igényesen is van hangszerelve, jó választás a Sub-Saharan Footnotes. Társaságban, háttérzeneként is működőképes lehet, bár táncra nem igazán alkalmas. Mondjuk úgy, koraesti vendégváráshoz ideális!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr648476480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása