Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Jon Bryant: Twenty Something ajánló

2016. 02. 19., self released

2016. március 07. - herma

jon_bryant.jpg

Érzékeny singer-songwriter lemezről van itt szó, az ilyen törékeny, fülledt, romantikus (mégsem undorítóan giccses) muzsikákat meglehetősen kedvelem. Kiindulásként nem rossz ötlet Chris Isaakre gondolni, csak az ő zenéje magán viselte a 80 évek hangzásának tagadhatatlan jegyeit, míg itt ilyesmiről szó sincs, meg Bryant úrnak pihe-puha tenor hangja van.

Alapvetően akusztikus gitárral kíséri Jon a dalokat, ezek egészülnek ki néha egyéb klasszikus rockhangszerekkel (basszus-dob, ugye), illetve némi billentyűs aláfestés teszi sokszor álmodozóssá az egészet, méghozzá olyannyira sikerülten, hogy ezt tartom a lemez egyik legfőbb vonzerejének, az intim hangulatú, bársonyosan gyönyörű ének, és a kiváló érzékkel megírt, lágyságot és finomságot árasztó dalok mellett.

Jon zenei gyökerei között leginkább az amerikai folkzenét érzem (jó, mondjuk vancouveri a figura, de hát ilyen szempontból az is Amerika, nem?), meg az összebújós-simogatós-ölelgetős popzenéket, ja, és persze a tengerparton könnyes szemmel, mélázva botorkálós singer-songwriter cuccokat (lévén, többnyire ez is az).

Hallgatni arany!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr278450414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása