Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Anna Ternheim: For the Young ajánló

2015. 11. 13., Universal Music

2016. március 05. - herma

anna_ternheim.jpg

Kövér cseppekben hull ránk a szomorúság az égből, miközben hallgatjuk Anna Ternheim fiataloknak íródott singer-songwriter lemezét.

Nem tudom, mit akar szerencsétlenektől, hogy mit csináljanak, de ha véletlenül rátalálnak ezekre a dalokra, alighanem fél percen belül sírdogálni fognak. Mindezt persze pozitív értelemben írom (már amennyire lehetséges), merthogy Anna kiváló dalszerző, és nemcsak a fülbe, hanem egyenesen a lélekbe égeti a melódiáit.

A zenei kíséret elég egyszerű (némi zongora, akusztikus vagy elektromos gitár, meg dobocska, olykor vonósok), de ízléses, énekesnőnk hangja pedig tökéletesen harmonizál a szomorú valósággal, amit le akar festeni (talán a beszédhangja is könnyeket csal az emberek szemébe). Zenei gyökereit tekintve én érzek nem kevés country-t (természetesen svéd a művésznő), de nyilván nem a lóháton lasszóval kergetőzősre kell gondolni, és azon sem volnék meglepve, ha kamaszkorában sokat hallgatta volna a Disintegrationt a The Cure-tól.

anna_ternheim_photo.jpg

Jó kis zene, nem állítom, hogy nem lehet belealudni, mert a melankolikus hangulat állandó, és nincs igazán erőteljes karaktere a daloknak, de olvasáshoz háttérzenének akkor is kiváló, meg egyébként is csak fél óra.

A fenti videó mellé, ugyanaz a Jerker Josefsson rendező, készített egy három részes sorozatot is, amiben tényleg benne vannak a fiatalok, és hát ettől sem akarok senkit megkímélnifosztani, így a hallgatható lemez előtt azok is itt ücsörögnek, aki meg ráér, szintén tegye azt:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr638445652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása