Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

hír: Ami tavaly Isole volt, idén megint Ereb Altor

2015. február 23. - herma

Azaz miután a svéd fickók mostanra kidúmoskodták magukat, Daniel Bryntse újra Ragnarrá válik, Crister Olson meg ismét Mats lesz, és visszatérnek a Bathory hatású muzsikát játszó formációjukhoz.*  Immáron ötödik nagylemezük jelenik meg április 24-én Nattramn (Éjholló) címmel, amelyhez méltó a borító, mind tematikáját (igen, pont az van rajta :D), mind hangulatát tekintve:

Azért egy kivetni valóm akad: óvodás kor felett mindenki tudja, hogy a madaraknak nincsenek fogai. Ezzel bizony komolytalanná teszik a fényképet, mégha vadságot is akartak kifejezni. Persze ha mitológiai személyről van szó, akkor nem szóltam (ám erről nem tudok).

Egész a közelmúltig az Ereb Altort csak stúdiós projectként működtette a már említett két főarc. Nem meglepő, hogy 2012-re, amikor is komolyabbra fordultak a dolgok, az Isole dobos Jonas Lindström is csatlakozott hozzájuk, természetesen Tord "művésznéven". Viszont meglehetősen érdekes, hogy a 2014 őszi The Calm Hunter megjelenése óta Tord kilépett az Isole-ból, és csak itt funkcionál "főállású" dobosként. Bizonyára időbeosztásbeli okai lehetnek (nyilván nem személyi, ugye). Szerencsére nincs miért aggódni, meg van már az utódja a doom zenekarban, Victor Parri személyében. Amúgy az Ereb is komplett zenekarrá vált, az új lemezen külön basszusgitáros is játszik, akiről mindössze annyit lehet tudni, hogy Mikael.

*Ritka, hogy egy zenekar ilyen élesen különválasztja a(z olyan irdatlanul azért nem) különböző stílusú muzsikáit, de tény, hogy érdekes próbálkozás, és minthogy így minden évben jelentkeznek albummal, eredményes is. Talán a váltogatással kevésbé apadnak el a kreatív forrásaik, e tekintetben sokan tanulhatnának tőlük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr617194093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása