Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Binary Code: Moonsblood ajánló

2016. 05. 24., self-released

2016. május 25. - herma

moonsblood.jpg 

Azt írja a csapat, hogy - egyebek mellett - Extol, Tesseract és Cult of Luna rajongóknak ajánlják magukat. Hát, ez nekem felhívás keringőre, és hogyha mégsem perdülnék táncra, az inkább a gyakori tempóváltásoknak és az összetett ritmusoknak köszönhető, mintsem hogy ne volna ínyemre (azaz fülemre) való, amit hallok. Azaz djent és post-metal alapú, extrém-progresszív metalt, a stílusban megszokott (és szerencsére elég öblös) ordítással, illetve (szerencsére cseppet sem emós, az átlagnál mélyebb tónusú) egész nívós dallamokat felvonultató énekkel. Nem mondom, hogy zeneileg ne akadnának ismerős témák, de ahogy jöttek, úgy tova is tűnnek, és egész komoly hangulati felépítményekig is eljutunk olykor.

Tehát nem az eredetiség mintaszobra a Binary Code, de igen magas szinten, kevés klisével művelik ezt az egyáltalán nem könnyen játszható muzsikát. Nincsenek még a legnagyobbak között, de a tehetségük-képzettségük megvan hozzá, remélhetőleg csak idő kell nekik. Viszont már most is jóféle hallgatnivalót nyújtanak a stílus kedvelőinek, és a kívülállókat sem hinném, hogy elriasztanák, legalábbis a nagyágyúknál jobban, mert persze nem könnyed esti altatódalokról van itt szó.

Zárszóként még a hangzást is meg kell említenem, mert elég rendesen oda lett téve!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr728746220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása