Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Snarky Puppy: Culcha Vulcha ajánló

2016. 04. 29., Decca Records

2016. április 30. - herma

snarky_puppy.jpg

Iszonyat jó fúziós jazz - progrock zenekar a Snarky Puppy, és már 10 éve adják ki megbízható rendszerességgel (vagy még annál is sűrűbben) a lemezeiket. Idén is például a második már ez, és az előzőről is akartam írni, remélem a közeljövőben sikerül is sort kerítenem rá. Annyit talán érdemes tudni róluk - amellett, hogy instrumentálisan játszanak - , hogy rengetegen tevékenykednek a csapatban (azt persze nem tudom, hogy egyszerre hányan játszanak, azért nem mindig zsúfolt a muzsika), szóval van egy ötfős fúvós szekció, 3 gitáros, 5 ütős és 4 billentyűs (továbbá basszus is akad természetesen, de belőle csak 1)! Zenészekben tehát nem szűkölködnek, és magában a zenében sem, sokszor - nem túl meglepő - big band hangulatú, amit csinálnak, de olyan féléket is nyomnak, amiről a 70-es / 80-as évek krimi- és egyéb sorozatainak filmzenéi jutnak eszembe. Meg egyáltalán jazz-fusion dolgokat, méghozzá sokszor kortárs érzésekkel fűszerezve.

Amúgy meg kifejezetten könnyen hallgatható, egyszerűbb, mechanikus szellemi vagy könnyebb, repetitív munka mellé háttérzeneként is meglehetősen jól funkcionál. Viszont, ha épp ahhoz van kedvünk, el is merülhetünk a zenészek nívós játékában!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr208670972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása