Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Wire: Nocturnal Koreans EP ajánló

2016. 04. 22., Pinkflag

2016. április 23. - herma

wire.jpg

Na, a Wire-t sem ismertem, nem gáz, végül is csak maholnap negyven éves a csapat, egy(-két) rakás lemezzel a háta mögött (csak a 90-es évekre álltak le)! Amit hirtelenjében összekapartam róluk, hogy punkként indultak, de néhány év után elég erőteljes részük volt a post-punk - new wave mozgalom alakításában. Hogy az azóta eltelt hosszú időben mi minden történt, arra persze nincs rálátásom, de ezt az anyagot hallgatva is a vastagított műfajnevek az irányadóak. Persze némileg a jelennel szinkronba hozott, elektronikát is bátran alkalmazó körítéssel.

Egyébként tavaly is kiadtak egy lemezt, azaz valójában akkorra megírtak 19 nótát, és abból az egy hangulati egységet képező 11-et dobták piacra (szerény) Wire címmel. Teszteltem, világában valóban koherens, egyébként meg, hát, nem tudom. Igazából nem igazán jön be, jóval electrósabb, poposabb ennél. Ezzel viszont egész jól elvagyok, alighanem azért, mert eléggé a szomorkásabb dalok gyűjtőhelyének tűnik a Nocturnal Koreans (ami ugye némi fejszámolás után pont a maradék 8 dal). Hiába, az ilyesmihez jobban vonzódom, és akkor elgondolkodom, hogy van-e értelme olyat mondanom, hogy egyébként is jobbnak tűnnek az itteni számok. Végül is belülről én ezt nem tudom eldönteni, mindenesetre ezt ajánlom meghallgatásra, azt pedig a korrektség kedvéért megemlítettem. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr808655940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása