Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Von Hertzen Brothers: New Day Rising ajánló

2015. 03. 30., Spinefarm Records

2016. március 09. - herma

von_hertzen_brothers.jpg

Jó kis zenét csinál ez a testvértrió alapú hard rock csapat! Mintha a szokásosnál kicsit képzettebbek lennének , illetve volna bennük egy alig észrevehető progresszív csavar, és ami a legcsábítóbb, vokálisan - akár kórusban is - kiválóan teljesítenek!

Mondjuk a főénekes testvér dallamai nem mindig találják meg az utat a fülemhez, de amikor Chris Cornelles magasakat vagy szépszomorú tisztákat hoz, azt imádom! A mélyebb, bársonyosabb orgánumú tesó meg igazán jöhetne bármikor, de sajna nem jön túl gyakran (van egyáltalán ezen a lemezen, vagy van egyáltalán?).

A hangzás is lehetne egy picit teltebb, arányosabb, de nem akarok nagyon kötözködni, ugyanis külön pluszt jelent nálam, hogy nem egyenesen a 80-as évekből ugrottak ide, hanem akad bennük a 90-es évek borongósabb, alterosabb megközelítéséből is, sőt, szerintem Coldplay-t is hallottak már.

Vannak kiugró dalaik (egyébként az általam hallott utóbbi három album mindegyikén), és néhány szám erejéig a „legrosszabb” nótáikat is el lehet hallgatni. Nem mondom, hogy gyakran felrakom, de ez csak ízlés, vagy hangulat kérdése (meg hogy mindig van más), és ajánlani bármikor, bárkinek. Főleg, ha az a bárki nem akar túl mélyen szántani, de igényeset azt igen!

Mivel elég népszerűek, módomban állt megszórni a posztot klipekkel, és így is tettem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr98455970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása