Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Indra Rios-Moore: Heartland ajánló

2015. 04. 13., impulse! Records

2016. március 08. - herma

 

indra_rios-moore.jpg

Nem is tudom, van-e még egy ilyen gyönyörű hangú énekesnő a világon! Jó, ebbe a kategóriába esőből biztos éldegél vagy száz, ám ez egyiküknek sem csökkenti a nagyszerűségét (pláne, hogy az egész az én fejemben leledzik). Alapvetően énekközpontú jazzalbummal van dolgunk*, de akadnak klasszikus, folk, vagy akár rock ihletettségű számok is.

Példa rájuk – sorban – a Hacia Donde (nekem legalábbis egy spanyol? klasszikus dalnak tűnik), az Oshun, amely talán afrikai népzene, és a Money feldolgozása a Pink Floydtól, bár ezt a verziót hallva elbizonytalanodik az ember, hogy melyik is az eredeti (nem, nem ez), annyira természetesnek hat az itteni megközelítés.

De legalább ennyire fülbemászó a nyitó, tradicionális Little Black Train, aminek a klipje lejjebb megtalálható, sőt, egye fene, itt:

Azért nem túl meglepő módon a lassú dalok vannak többségben, mint a Your Long Journey Doc- és Rosa Lee Watsontól, vagy az Azure Duke Ellingtontól, és mindegyik szépséges. A lemez koronaékköve viszont kétségtelenül a könnyfakasztó Heroes feldolgozás David Bowie-tól. Nem, nem azért, mert elhunyt, ezt nyilván nem is sejthették egy éve Indráék, hanem egyszerűen mennyei magasságokba emelték az egyébként – számomra – nem túl sokat nyújtó post-punk nótát. Egy ilyen után nincsenek szavak… Ezért itt be is fejezem, jó zenehallgatást!

 

 

 

*Hívjuk ezt a jazzénekeses dal műfajt vocal jazznek, és akkor egyszerűbb, meg mintha angolul amúgy is így neveznék..

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr248453324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása