Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

The Kill Devil Hills: In On Under Near Water ajánló

2016. 03. 18., Rocket Group Pty Ltd

2016. április 24. - herma

the_kill_devil_hills.jpg

Indie folknak írják a The Kill Devil Hills-t, én ezt azzal bővíteném ki, hogy blues alapú, érdekes és gazdag hangszerelésű, magas érzelmi töltetű (balladisztikus tekintetben) kortárs alternatív (mindenféle negatív aspektustól mentesen), pirinyót experimentális rockzene. Az énekesnek kicsit Mike Stipe-jellegű a hangja, de lehet, hogy nem is annyira, csak a szomorúsága kelti bennem az érzetet, mindenesetre jól el lehet lenni vele.

Amikor éppen gyorsabbak (középtempó), és zúzósabbak (némi koszefekt a gitáron, amolyan kortárs pszichedelikus rockosan), akkor sem felhőtlen, sőt, kissé misztikusan sötét hangulat uralja el az embert, mondjuk olyanformán, hogy rossz kedvűen alighanem irgalmatlanul be lehet rúgni rá. Persze nem kívánok ilyet senkinek, úgyhogy máshogyan megközelítve, egy iszonyú fárasztó, ámde pörgős tevékenység után, amikor az agyunkat alig tudjuk összekaparni, de a szervezetünk meg őrjöng ezerrel, akkor a fülünkbe dugva, és járva egy nagyot, harmóniába hozhatjuk a bensőnket vele. Aztán azért ajánlott egy kiadós alvás, de ha nincs rá lehetőség, már valószínűleg tudunk valamelyest emberként viselkedni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr48635112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása