Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Thulcandra: Ascension Lost ajánló

2015. 01. 30., Napalm Records

2016. március 03. - herma

thulcandra.jpg

Volt egyszer egy Dissection. Meghalt. Voltak azért követői is, de azért haloványabbak nála. Mígnem Thulcandra néven újjászületett. Azóta megint van. De hívjuk azért Thulcandrának. A Thulcandra jó. Pont, mint a Dissection. Illetve egy vele, csak két személyben.

Valahol azt látom itt lényegesnek kiemelni, hogy ugyan tényleg adott a zenei világ, amiben Steffen Kummerer (főállásban) Obscura-vezér Thulcandra néven alkot, de hát összidőt tekintve több muzsikát összehozott már, mint a Dissection egész életműve (, vagy legalábbis annak említésre méltó része). Márpedig egy cseppet sem önismétlő a dolog, hemzseg a jobbnál jobb témáktól, melyek hol festői szépségű tájakat, hol orkánként kavargó viharokat láttatnak lelki szemeinkkel.

Az Ascension Lost minden további nélkül imádni való, úgyhogy ha valakinek nem túl idegen a műfaj (amolyan dallamos death-black), csak veszít vele, ha kihagyja. Azt pedig senki ne mondja nekem, hogy mondjuk a Sabaton, a Powerwolf, vagy akár a Hammerfall nagyobb egyéniség a Thulcandránál, vagy hogy a Dissection légüres térből jött…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr508440214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása