Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Lemezborító, és új dal a Riverside-tól

2015. július 17. - herma

 

na meg némi infó az új lemezről.

Kedvenc lengyeleim, avagy lengyel kedvenceim új albuma szeptember 4-én érkezik Love, Fear and the Timemachine címmel, szép merengős borítóval

riverside_love_fear.jpg

na meg a szokásos számmisztikával: hatodik lemez, hat szavas cím, hatvan perc muzsika. A dalokat még tavaly ősszel megírták, idén télen próbálgatták-csiszolgatták, tavasszal felvették, most nyáron meg már csak pepecselnek ezzel-azzal, hogy őszre megjelenhessen, így egy kész dalt meg is lehet tekinteni, természetesen jó kis szöveges videó, paszteles színvilággal:

 

Összesen 10 szám kerül fel a lemezre, méghozzá a következők:

1. Lost (Why Should I Be Frightened By a Hat?)
2. Under the Pillow
3. #‎Addicted‬
4. Caterpillar and the Barbed Wire
5. Saturate Me
6. Afloat
7. Discard Your Fear
8. Towards the Blue Horizon
9. Time Travellers
10. Found (The Unexpected Flaw of Searching)

Mariusz Duda énekes-gitáros-zenekarvezető pedig a következőképpen kommentálta a fejleményeket: "Az új lemezen ötvözni akartam a 70-es és a 80-as éveket. A 80-as évek volt az az időszak, amelyben zeneileg felnőttem. Ezúttal nem fogunk olyan retrósan, 70-es évekbelien szólni mint a múltkor (Shrine of New Generation Slaves, 2013), tovább léptünk, többé-kevésbé lebontottuk a múltbéli alapokat, és újakat építettünk a helyükre. A nagymértékű melankólia és nosztalgia dacára lesz azért tere áramlani is a zenénknek, (és itt már annyira összevissza fogalmaz, hogy nem kockáztatnám meg, hogy mit akar mondani; bár nem mondanám, hogy rettentő erős az angolom, de ez bizony egy nyelvtanilag totál zagyva mondat). Az új szövegek a változásról szólnak. Az élete valamely pontján mindenkinek meg kell hoznia bizonyos fontos, hosszú távra kiható döntéseket. Mi történik olyankor velünk? Egyrészt az ember izgatottnak, illetve felszabadultnak érzi magát a változástól, másrészt fél az ismeretlentől, hogy mi történhet vele. Gondolatban pedig előre-hátra szaladgál az  időben. Na hát kb. ilyenek esnek meg velünk, amikor fontos dologban  döntünk. Az első dal címe Lost (Elvesz(t)ve), az utolsóé Found (Megtalálva). Sokszor, ha valami elvész az életben, amire előkerül a túloldalon, addigra már átalakult, újjászületett jobb és értékesebb alakban. Szeretném, ha egyszer erre az albumra úgy tekintenétek, mint az egyik legkedvesebb barátotokra!"

Úgy legyen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr357636070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása