Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Goatpsalm: Downstream ajánló

2016. 02. 29., Aesthetic Death

2016. március 08. - herma

goatpsalmocska.jpg

Vajon hallott már valaki olyat a világon, hogy ethnic funeral doom? Nagyjából költői a kérdés, az emberek a funeral doomról sem hallottak (igazából a doomról se, úgy általában). Mindenesetre alighanem a Goatpsalm legénysége találta ki magára ezt a furi meghatározást, és még a tetejébe' nem is igaz rájuk. De ez nem jelenti azt, hogy nem jó, amit csinálnak, azt meg pláne nem, hogy nem különleges, egyedi a zenéjük.

Csak épp nem funeral doom. Néhány pillanatra elővillan az a miliő, de leginkább csak a katakomba-ízű hörgésnek köszönhetően, és miután lényegében sosem mennek középtempó alá, szerintem nem vitatéma, hogy a fd megnevezés szóba sem jöhet. Jó, ezen túl volnánk, most jöhet még az ethnic szócska. Hát. Oroszországból származik a négyes, és bár tudom, hogy ott aztán igazán sok etnikum van, amilyen okkult-benszülött-törzsi szeánszokat összehoznak a srácok, azt igen kevéssé tudom elképzelni, hogy a népük hagyományaiból mentették át (vagy bármelyik más földi népéből). De tény, hogy telis-tele van ilyen részekkel a lemez, sőt, főleg ez adja a különlegességét (vannak még minimalistán érdekfeszítő szintis elemek is). Azt azért nem állítanám, hogy elsőrangú világzenét kapunk a fülünkbe, de egy sajátos adalékkal feldúsított, egyébként is korrekt, de így már meghallgatásra érdemes death-doomban kiegyezem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr558453302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása