Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Richie Kotzen: Cannibals kritika (ajánló)

2015, Headroom-Inc

2015. január 09. - herma

Nem is tudom, mikor történt utoljára ilyen, hogy következő évi lemezt csak Újév után hallottam. Inkább már novemberre ki/becsurgott 1-2 anyag, aminek azévben még nem kellett volna. Hát, most mégis, tegnap jutott el hozzám az első érdeklődésemre számot tartó album idénről:

richie_kotzen_cannibals.jpg

Nem vagyok annyira képben a gitárvirtuóz műveivel, nagyszámú lemezei közül olyan 3-4-et hallhattam. Ebből az a kép alakult ki bennem, mintha fúziós, talán instrumentális irányból indult volna, mára meg - ha a hangszeres tudásához nem is ér fel - több mint jó énekessé vált.

Alapvetően Chris Cornellesnek (Soundgarden, Audioslave) éreztem az orgánumát (ami ugye nem szégyen), és ennek megfelelő keménységű hardrockot is játszott mostanában, kerek, karcos dalokkal, és természetesen kiváló szólókkal. Ebbe a képbe beleillett a Mike Portnoy-jal és Billy Sheehannel nemrég készített The Winery Dogs lemez is (aminek szintén ezévre várható a folytatása). Talán ezért, talán nem, de ez az anyag most finomabb húrokat penget. A nagyrésze funk alapú, és így az ének is más (kb. egy pillanatra, ha eszembe jut egyáltalán Cornell mester), ám hajszálnyival sem alacsonyabb nívójú. Úgy rémlik, egy-két gyönyörűen elénekelt líra is helyet kapott. Így Kotzen tovább növelte szememben az érdemeit, őstehetség. Remélem számos alkalommal sort kerítek még rá, és akkor talán részletesebben is be tudok számolni...

 

Ha nem értenéd, hogy hogyan lehet egy kritika ennyire rövid és tartalmatlan, kérlek kattints ide!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr897055131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása