Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Totó la Momposina: Tambolero ajánló

2015. 07. 29., Real World Records

2016. április 24. - herma

tito_la_momposina.jpg

Úgy van az, hogy Totó már jó öreg nénike (úgyhogy elnézést, inkább la Momposina asszonyság), csakhogy ő is volt valaha fiatal(abb), és ha a Tambolerót hallgatjuk, egy ereje teljében lévő latin hölgyet hallunk énekelni abszolút kortárs világzenei köntösben. Minthogy igyekszem röviden írni, annyit csak, hogy volt egy eredeti lemez, amit 91-ben rögzítettek, viszont most aláritmusozták az egészet, amitől táncolóssá vált, de nem kell dance alapoktól rettegni, inkább amolyan törzsi körítést kaptak a dalok. Szóval a fiatalok átvették az irányítást, méghozzá szó szerint, mert Totó unokái mentek be a stúdióba (amit egyébként Peter Gabriel adott kölcsön) vokálozni.

Azaz jól feldobták a nagyi avittnak ítélt cuccát (természetesen ő is tisztában van a ténykedésükkel, sőt, ott ügyködött velük együtt, a mixerpulton bogarászva). És mit mondjak, tök érdekes a végeredmény! Simán elhittem volna, hogy most készült, és él bennem a kép, hogy az évtizedekkel ezelőtti folkos cuccok mennyire régiesnek tudnak hatni, aminek itt nyoma sincs. Úgyhogy most "bebizonyosodott", hogy csak a köntösöket cseréljük, de az ember benne mindvégig ugyanaz marad! Piszok élvezetes egy lemez lett ez így!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr518635202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása