Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Gazelle Twin: The Entire City ajánló

2011. 07. 11., Anti-Ghost Moon Ray Records

2016. március 26. - herma

gazelle_twin.jpg

Igaz, hogy finoman szólva sem friss az anyag, de én még az életben nem hallottam róluk, viszont oda vagyok az ilyen zenékért! Dream-popnak szokták talán hívni az ilyet, (ill. asszem az ilyet annak szokták hívni), mindenesetre egy énekesnő kínozza a lelkünket a végtelenül szomorú dallamaival, és szívfájdító előadásmódjával, úgy, hogy a Portishead megirigyelhetné! Ezt pedig – számomra legalábbis – izgalmas, kietlenséget sugárzó electro alapokkal vegyítik, sőt, bátran belekontárkodnak a kütyükkel a vokálba is, így az szintetikussá válva még nyomorúságosabb hatást kelt.

Ráadásul mindemellé jó dalokat is írtak, úgyhogy az ember mindenáron végig is hallgatja, akár többször egymás után! Régebben, nyomott hangulatomban, például másnaposan, mit nem adtam volna ezért… de jobb később, mint soha!

Egyébként úgy bukkantam rájuk, hogy van egy aktuális filmzenealbumuk (Out of Body), de az nem tett rám ekkora hatást. Meg a másfél évvel ezelőtti második lemezük sem (UNFLESH), bár elismerem, hogy sokkal kísérletezősebb, és baromi érdekes is, csak eltűntek a fájdalommal csurig telt dalok. Természetesen nem tiltok el tőlük senkit, sőt, mint látható, link is van hozzájuk, de ide az Entire City-t teszem ki:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr528526870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása