Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Noir Project: Saved ajánló

2016. 03. 15., Tonda Kiesi Lee Enterprise Publishing Ascap

2016. március 25. - herma

noir_project.jpg

Kár azon vekengeni, hogy 10 éve nincs új Tool lemez, amikor ez nem igaz! Például itt van a legújabb, és annak ellenére, hogy nem Keenanék csinálták, kötve hiszem, hogy bármelyik rajongó ne lenne odáig érte! Ha eljutna hozzá…

Igaz, Noir Projecték slágerhosszúságú, és –szerkezetű dalokban gondolkodnak, de így pont azt nyesték le az „eredeti”ből, ami nekem – a ritka lemezmegjelenés ellenére – már fárasztó volt. Illetve ezáltal (is) van egy erőteljes „gesztus” az A Perfect Circle irányába is, és az igazat megvallva nálam jobban ütnek ezek a dalok, mint egy átlagos APC nóta (az extrém jók persze más kérdés).

Szóval nagyon minőségi a csapat, de tényleg rengetegszer irtó erősek a párhuzamok (ritmizálás, gitártémák, Keenan dallamai, hanghordozása, rekesztései) ahhoz, hogy „csak” erős hatásról, és ne imitációról legyen szó. Bár, vannak itt azért nu-metalból eredeztethető témák is szép számmal (nyugi, rap nincs), úgyhogy nem kizárólagosan egy forrásból dolgoztak a fiúk. Az pedig elvitathatatlan, hogy nagyon komoly munkát fektettek a dalszerzésbe, a hangszerelésbe, az előadásmódba, a megszólalásba, mert semelyiken sem lehet fogást találni. És hát elgondolkozom, hogy ha jön egy új zenekar, és elkezd „veretes heavy metalt” játszani, valahogy nem sütik rá a bélyeget, hogy mondjuk Iron Maiden copy. Pedig valószínűleg nem ér fel a vén britekhez az adott produkció, a Noir Project meg hozza a szintet, akkora baj ez?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr788523178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása