Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Vespero: Lique Mekvas ajánló

2016. 03. 20., R.A.I.G. Records

2016. március 21. - herma

vespero_cover.jpg

Úgy tűnik, elérkezett az ideje, hogy a space rock egyel magasabb szintre lépjen! Persze lehet, hogy csak én vagyok lemaradva, de a minap találkoztam először a stílusnak azzal a válfajával, ahol a jazz-fusionnal keveredik, legalábbis olyan mélységben, hogy zenészi, technikai felkészültség szempontjából messze meghaladja az általam eddig ismerteket (pedig voltak igen kiműveltek korábban is, például az Ozric Tentacles). Mindegy, mostantól, bocs, ha kicsit gagyi, de az egyszerűség kedvéért space-fusionnek fogom hívni a műfajt. Kénytelen vagyok valahogy nevezni, mert rögtön ketten is babérokra törnek a területen. Az egyik ez az orosz csapat…

Nagyon nincs is mit mondani, illetve rengeteget lehetne, csak felesleges, beszéljen a zene önmagáért. Annyira jó, hogy ezt muszáj meghallgatni! De a rend kedvéért: alapvetően instrumentális space-rock „dalok”, azaz zenefolyamok, jazzes megoldásokkal, illetve szólisztikus betétekkel (pl. hegedű, szaxofon). A hangzás kiváló, arányos, jobbat nemigen lehetne kívánni, nagyon érzik egymást a zenészek, a hangulat is fantasztikus. Mi kell még? Semmi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr728508400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása