Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

O'Brother: Endless Light ajánló

2016. 03. 25., Triple Crown Records

2016. március 21. - herma

o_brother.jpg

Elég jó, súlyos alternatív rock / metal zene ez Amerikából. Ugyan korábban nem hallottam róluk, de ez már a harmadik nagylemezük. Az album egészén jól be van torzítva a gitár, amikor éppen, de nagy riffelések nincsenek, inkább modern témákat játszanak. Emellett tele van a zene dallamokkal, akár hangszeres részről is, a hangzás pazar, de muszáj az énekest külön is kiemelni, akinek eléggé Matthew Bellamy-típusú hangja van (ugye ő a Muse énekese), és használja is tisztességgel!

Azért nem akkora egyéniség (zenebohóc), mint brit kollégája, de ez nem is baj, gyönyörű falzetto-kat tud produkálni. A zene világa persze jóval elborultabb a brit szupersztárokénál, de azért irdatlan mélységei nincsenek, úgy is fogalmazhatnám, hogy tartalmas, de nem felzaklató kikapcsolódást kínál. Érzékeny muzsika ez, szóval egy pillanatra sem kell Disturbed-féle igénytelenül sekélyes popdaloktól tartani, az egyetlen kritikám, hogy bár a témáik nagyon igényesek, lehetnének jóval karakteresebbek (különösen a refrének). Mivel ez nem teljesül, nem egy újonnan felfedezett csodaként, hanem csak egy meghallgatásra érdemes (vigyázat, nem 1 db meghallgatásra!!), jól sikerült albumként aposztrofálom az Endless Lightot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr208510126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása