Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Hollow Leg: Crown ajánló

2016. 03. 04., Argonauta Records

2016. március 09. - herma

hollow_leg.jpg

Sanford Parker (Corrections House, stb.) keverte stoner-sludge zene, így a hangzásáról nem is ejtenék több szót (istentelenül faszán szól), de mivel Sanfi elég sokat dolgozik mostanában, ez még kevés volna a terítékre kerüléshez. A minap írtam már egy Kirk Windstein stílusában éneklő fószerről (Lightsabres), hát, most hasonló a szitu, csak az itteni (illetve jacksonville-i) csávó Kirky extrémebb énjét idézi meg, azaz nagy mestere a szinte dallamtalan (de mégis egy picit…) rekesztéseknek.

Zeneileg a srácok egész nagy területet éreznek magukénak a stílus spektrumán belül. Sok a doomos téma, de eljutunk akusztikus, oázisközeli pengetésekhez, meg néhány canyont is meg kell hágnunk, némi alagútásással rövidítve le az utunkat. Végig bennem van az érzés, hogy nagyonamerikai zene ez (nem, nincs benne country, sőt, southern sem), de hát Florida nagyonamerika is, nem igaz?

A számok elég hosszúak, szó sincs kerek, slágerszerkezetű dalokról, de a kalandozós, monumentális epikusság sem kenyerük (magyarul 5 fölött, 10 alatt).

Még ha egy hangyányi újszerű sem hangzik el a lemezen, a műfaj kedvelői nem csalódhatnak benne, mert hibátlan munka, és a feeling is ott van. Aki meg csak ismerkedne a stílussal, annak korrekt képet nyújt róla, és remélhetőleg némi élvezetet is. Azaz megint csak egy korra, nemre, származásra való tekintet nélkül mindenkinek melegen ajánlott album!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr908447668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása