Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Youngblood Supercult: High Plains ajánló

2016. 02. 19., self released

2016. március 05. - herma

youngblood_supercult.jpg

Egy korrektül eljátszott sztónerzenével állok szemben, méghozzá Kansas szívéből, Topekából. Mivel igencsak adott a műfaj túltermelése*, ez kevés volna a felemlegetéshez, azonban az énekes bársonyos sivatagi tenorja meghozza azt a borzongató érzést, ami mellett már nem szívesen mennék el, akár elnyeli a zöld örvény a fészert, akár nem!

Amúgy már a második lemezük, az első állítólag (tehát nem hallottam), még metalosabb volt, könnyen elképzelhető, mert ez nem különösebben az. Persze torzító van, csak olyan füstös, és ezzel nagyon harmonizál a sivatagból repülőszőnyegen ideszálló ének. Van azért rekesztése a csávónak, néha egy selyembe burkolt Layne Staley is eszembe jut róla (csak orgánum, nem stílus). Tök feelinges az egész, mondanom sem kell, és a muzsika sem bugyuta. A Black Sabbath-ot nyilván nem nehéz kihallani belőle, ahogy az ilyenkor szokásos, de amerikaibb a zene, sőt, konkrétan a poros, szürke Kansast sem nehéz magam elé képzelni, és megyek is, gyorsan be kell zárnom az állatokat, Dorkának meg mars a házba, mert jön a tornádó!

 

*tényleg, basszus, ha 10 legalább ilyen jó nem áll sorban nálam a műfajból, akkor egy sem, de igyekezni fogok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr498445608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása