Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Sagor Som Leder Mot Slutet: Sagor Som Leder Mot Slutet ajánló

2016. 03. 05., self released

2016. március 05. - herma

sagor_som_leder_mot_slutet.jpg

Nem vagyok annyira otthon a post-rock /-metalban, hogy egyáltalán magamat meggyőzzem arról, hogy érzem, ha valaki kiemelkedőt alkot. De meg is elégszem azzal, hogyha az utamba kerül egy anyag, akkor azt adott esetben tudom élvezni. Hát most pont így járt a debütlemezével a svéd Sagor Som Leder Mot Slutet (annyit azért hozzáteszek, hogy sokan nem szoktak így járni)!

Instrumentális zenéről beszélünk egyébként (kis kivételtől eltekintve), és „minden jó” megtalálható benne a műfajból, azaz símogatóan lágy, szállós részek, ill. elég komoly metalos zúzások is, és ami a lényeg: az ezeket összekapcsoló dinamikai átmenetek, a csúcs- és mélypontok közötti utazás, ami magával ragadja az embert. Aztán arról se feledkezzek meg, hogy a „legkeményebb” részek sem sablonosak, jellemzően azok is meg vannak bolondítva szépséges trillázós dallamokkal (és ezeknél mondjuk a Mono is  eszembe jutott, bár ők picit lágyabbak, és még rétegzettebbek szoktak lenni).

Mindent egybevéve nemcsak mint első lemez állja meg a helyét, egy komoly múlttal rendelkező csapat is büszkén vállalhatná!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr18446642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása