Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Rhythm Future Quartet: Travels ajánló

2016. 02. 26., self released

2016. március 02. - herma

mikkamakka.jpg

Hegedű, két gitár, bőgő felállású kvartett, elvileg gypsy jazz-t játszanak, nem igazán vagyok tisztában ezzel a műfaji elnevezéssel, de látványosan nem cigányok, vagy esetleg nem látványosan azok :D.

Egy kicsit mintha olykor slampos volna, ahogy előadják a dolgokat, tippre ez lehet az árulkodó jellegzetesség (pláne, hogy látszik és hallatszik, hogy ha nem is mesterkélt, de direkt van), meg a hegedűs sokszor igencsak prímás sztájlban nyomja.

A lemez címe ugye utazások, így adja magát, hogy a nagyvilág különböző vidékeit bebarangoljuk. Rögtön a nyitó Iberian Sunrise biztosít minket afelől, hogy a gitárosoktól a flamenco sem idegen. Aztán következik egy tényleg elég sajátos Come Together (The Beatles) feldolgozás.

Akad aztán amerikai zene is (ami mondjuk Európából jön, úgyhogy ki tudja), és persze a vérbeli cigány muzsika sem maradhat el, bár egyáltalán nem fő összetevő. Az amerikai hegedűs Jason Anick egyébként fiatal professzor a Berklee-n, a finn első gitáros Olli Soikkeli pedig mostanában a brooklyni jazz színtér egyik legkeresettebbje.

Ha nem is annyira az én világom, kellemes, szórakoztató, színvonalas hallgatnivaló, háttérzenének is kiváló, mondjuk egy 5-10 fős társaságnak, nem túl nehéz ebéd mellé, pláne, ha van alkalmazott, aki töltögeti a könnyű bort!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr68433860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása