Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Euzen: Metamorph ajánló

2015. 02. 20., Westpark Music

2016. március 01. - herma

euzen.jpg

Na, ők aztán egy igazi 21. századi csapat, mindenféle korábban összeférhetetlennek gondolt stílus ötvöződik a zenéjükben a szinti-poptól a prog-art rockon át az electron keresztül a björkös avantgarde elemekig.

Az izlandi művésznő említése alighanem az énekesnő hangképzése kapcsán is elkerülhetetlen, de szerintem ez inkább nem szégyen, mint igen. Azt pedig külön ki kell hangsúlyoznom, hogy sokkal slágeresebbek, mint Björk valaha is volt, pláne az utóbbi 10-15 évben.

euzen2_2015.jpg

És itt sem rosszra kell gondolni, csak hogy karakteres, csúcspontokra (refrénekre), fülbemászó, ám korántsem elcsépelt témákra, dallamokra vannak kihegyezve a dalok. Tehát elég könnyen emészthető zene, mégis tartalmas időtöltés a hallgatása, a hangszerelés pedig egyenesen pazar (már ha valaki nem mászik falra tőle)!

Egyébként én most fedeztem fel magamnak a dán-norvég csapatot, de korábban volt már két lemezük is, és a 2011-es Sequel talán még ennél is jobban tetszik, így ha valaki késztetést érezne az alaposabb ismerkedéshez, ne habozzon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr538431098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása