Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Draugur: By the Rays of His Golden Light ajánló

2016. 05. 28., Naturmacht Productions

2016. május 25. - herma

draugur.jpg

Aki a borítóra pillantva azt hiszi, hogy kellemes zenélgetés folyik ezen az albumon, az határozottan téved. Viszont ettől még piszkosul hangulatos ám a holland black metal zenekar lemeze. Sokkal inkább a miliőn van a hangsúly, mintsem az egyes gitártémák komplexitásán vagy egyediségén, de szerencsére sikerül olyan aurát teremteniük, hogy az ember nem is igényli a technikázást vagy a kísérletezést. Sokszor elég sodró lendülettel haladunk a pokol legmélyebb bugyrai felé, de akadnak atmoszférikusabb, teátrálisabb démonidéző részek is, illetve - bár szólójáték nem jellemző - a kellemetlenkedő reszelés mellett a húrosok ügyesen elhelyezett, jó (azaz gonosz) érzékkel játszott minimáldallamokkal is srófolják a félelmünket.

Ha el kéne helyeznem őket a black metal palettán, gondban volnék (simán lehet, hogy másnak könnyűszerrel sikerülne), mert nem tartoznak bele semelyik kortárs irányzatba, inkább határozottan régisulis a feeling, de a 90-es évekből sem passzolnak se a hegy-völgy járó, se a kíméletlen pusztítást végző alágba. Ami biztos, hogy a földfelszín alatt járunk (vágtázunk), és nem is fogunk onnan egyhamar följönni...  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr98746240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása