Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Switchblade: [2016] ajánló

2016. 05. 27., Denovali Records

2016. május 24. - herma

switchblade.jpg

Sokadik lemezét jelenteti meg most a svéd Switchblade, szokás szerint cím nélkül. Így az egyszerűség kedvéért a kiadás dátumával szokás hivatkozni az egyes művekre (mondjuk én csak most találkozom velük először). Drone-sludge-nak írták a műfaji meghatározást, az előbbit én speciel nem hallom különösebben (a kissé betépett jammelések még nem számítanak annak), ellenben sok a klasszikus doom elem is. Annyi bizonyos, hogy tetszetősek a tekervényes gitártémák, jól kihasználják a két hangszer adta lehetőségeket. Ehhez passzolnak a komótosan vánszorgó, 10 perc körüli tételek, összesen négy darab.

A záródal egyébként a talán legismertebb Atomic Rooster dal, az 1970-es Death Walks Behind You erőteljesen saját képre formált, igen jól sikerült átirata. Hát igen, ez a nóta eredetijében is vetekszik a kortárs Black Sabbath horrorhangulatával. Az sem véletlen, hogy réges-rég a Paradise Lost is szemet vetett rá.

Ének tekintetében nem meglepő, hogy nincs pacsirtával dolgunk, szerencsére a rekesztős minimáldallamok nagyon hangulatosra sikeredtek, és persze megkapjuk a magunk ordításadagját is.

Ilyen egy igazi underground doom lemez!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr188738958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása