Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Dødkvlt: IV: You Sought The Truth Only To Find Death ajánló

2016. 05. 14., Darker than Black Records

2016. május 24. - herma

dodkvlt.jpg

Ilyen névvel nem lehet kérdés, hogy kortárs black metalt játszik a finn zenekar, ők experimentálisnak mondják magukat, ám legyen! Nyilván nem az első lemezük ez, hanem l. a címét, viszont nekem csak az első találkozásom velük. Miután nem áll módomban rongyosra hallgatni, nem tudom megállapítani, hogy mennyire kiemelkedő, lévén ebben a pokoljáró műfajban elég bonyolultak a dolgok, és ez komolyabb elmélyedést igényelne. Annyi viszont bizonyos, hogy az érdekelteknek megérdemli (illetve -né, ha tudnának róla) a figyelmét, mert a 7-10 perces tételek egyáltalán nem egysíkúak, a jó értelemben kellemetlen száguldozások mellett, sötéten szép doomos témák is helyet kaptak.

Mellesleg mai viszonyok (értsd: kaotikus-disszonáns vonulat) között nem is tűnik igazán extrémnek, egyébként persze nagyon is az. Nem mondom, hogy kötelező a záró, 21 perces tétellel kezdeni, ám akiknek sikerül egy ilyen terjedelmes kompozíciót tartalommal megtölteni, azok azért tudnak valamit... Ja, ha nem lettem volna világos, a Dødkvltnak mindenféle mismásolás és üresjárat nélkül sikerült, méghozzá a sokat sejtető című (This Is the End of All), elég öntörvényűen különféle irányokba sodródó, (anti)szakrális énekdallamokkal is feldíszített kompozíció képében!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr728738948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása