Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

(EchO): Head First Into Shadows ajánló

2016. 05. 23., BadMoonMan Music

2016. május 24. - herma

_echo.jpg

Az olasz (EchO) death-doomot játszik, méghozzá nem túl súlyos, szép énekdallamokkal ellátott, de azért kellő mennyiségű hörgést is tartalmazó verzióban. A muzsika lassan hömpölyög, a klasszikus időket idéző monumentalitással, és ha igazán eredeti momentumokat nem is tartalmaz, nagyon ízléses, hangulatos, és kerüli a műfajban oly gyakori unalmas, lapos death metal kliséket. A gitárjáték a régi-új Greg Macintosh (Paradise Lost) stílusát is megidézi, az akusztikus részek pedig a korai-középkorszakos Anathema kedvelőinek sem lesznek idegenek.

Ez már a második albumuk, és a stílus híveinek, meg úgy általában romantikus (de azért metalos) lelkeknek mindenképpen ajánlott. A minőségről talán az is elárul valamicskét, hogy Greg Chandler (Esoteric) vállalta a masterelést, aki az első lemezen producerkedett és vendégeskedett is. Most ez ugyan nincs így, ellenben a harmadik dalban Daniel Droste, a negyedikben pedig Jani Ala-Hukkala hallattja jellegzetes hangját, akik az Ahab, illetve a Callisto frontemberei, azt hiszem ez önmagáért beszél...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr138740798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása