Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Submerged vs. Bill Laswell: After Such Knowledge, What Forgiveness? ajánló

2016. 04. 29., Ohm Resistance

2016. május 14. - herma

submerged_vs_bill_laswell.jpg

Submerged ugye egy DJ, úgyhogy csak úgy jószántamból nem kínoznám a hallójárataimat a ténykedésének végtermékével (ami nyilván sztereotípia részemről), viszont Bill a megszállott Buckethead gyakori segítőtársa (basszuson), és persze sok minden mást is letett már az asztalra. Szóval egy kollaboráció, amire kíváncsi voltam, és igencsak meggyőző! Természetesen electro alapú a cucc (amennyire konyítok hozzá, jobbára drum & bass), és - feltételezem Laswellnek köszönhetően - erre egész rockosnak ható felépítményt tákoltak a srácok, gyakran világzenés, vagy éppen spaces elemekkel fűszerezve.

Instrumentális ugyan, de amiket az effajta közegekben vokálként szoktak produkálni, könnyen lehet, hogy sokkal jobban járunk így. Merthogy cseppet sem unalmas, folyamatosan áramló zene kíséretében vehetünk részt egy vizuális kalandtúrán, ha épp meditatív hangulatunk van, de pepecselős dolgok mellé koncentráció elmélyítésére is kiválóan alkalmas! (annak, akit nem basznak fel a ritmusok, persze ;-))

Ja, és már évek óta dolgozik együtt a két figura, úgyhogy akinek nagyon bejön, adott a tenger búvárkodni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr978712542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása