Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Auriga: VII - Dimensions of Asymmetry ajánló

2016. 01. 19., Avantgarde Music

2016. április 30. - herma

auriga.jpg

A cím csalóka, mert ez még csak a második anyaga a libanoni ambient-black zenekarnak. Viszont a(z egyébként igen kevesek által művelt) stílusában igencsak rendben van! Persze gondolom nincsenek sokan képben a megjelölést tekintve, úgyhogy a Darkspace nevét megemlítem, mint kiindulási pontot (és a kíváncsiak rögtön rájuk is kereshetnek)! Amúgy a közel-keleti csapat magától is hivatkozik rájuk, és első hallásra is tagadhatatlan a hatás.

Akinek még ez is kevés volna: rengeteg billentyűt használatával csillagközi aurát hoznak létre (itt a szintiintro rögtön 12 perces), és ebbe jön bele az ultragyorsan reszelt lo-fi hangzású black töltelék, megfelelően rideg vokállal. És így kapunk egy furcsa hangulatú valamit, ami egyrészt érdekes tapasztalat, másrészt alaposan bele is lehet olvasztani magunkat, jó nagyokat képzelegve közben, mert a monotóniának köszönhetően van egy erőteljes hipnotikus-meditatív kisugárzása.

Ez volt az általános leírás, és bizony ha konkrétan erről a műről akarnék írni valamit, akkor is nagyjából ennyi jut az eszembe, és hát vigyáznom kell, hogy nehogy megerőltessem magam, így szerintem maradok ennyiben...

Amúgy - halovány - emlékeimet összevetve az Auriga muzsikájával, bizony ezek a libanoniak jóval kivehetőbben és konkrétabban játsszanak a Darkspace-nél, ezáltal itt könnyedén bele lehet botolni szép harmóniákba, ötletes riffekbe (még az éppen "szép" zenét játszó Blut aus Nord is beugrik olykor)!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr898671774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása