Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Programm: A Torrid Marriage of Logic and Emotion ajánló

2016. 04. 22., The Hand Recordings

2016. április 23. - herma

programm.jpgElectro - post-punk - shoegaze metszésvidéken tanyázik ez a csapat, ami elég tág területnek tűnhet az okos számára, és igaza is van. Egész eltérő hangzásképek jellemzik az egyes dalokat, van hogy az élő, van hogy a szintetikus alapok dominálnak, egyszer minimalista, másszor (többször) egész rétegzett a mindenféléből felhúzott hangfal (hehe). Mindenesetre sosem bántja a (zörejekhez némileg hozzáedződött) fület, semmi harsányság. A borító színvilága alighanem elég jól jellemzi a hangulatot (hacsak nem ugyanezt elképzeljük greyscale verzióban), amihez nagymértékben hozzájárulnak az énekesnő fásult hangján előadott, kútbaugrani készüléshez is kiváló dallamai (na nem olyan szomorúak, csak meglehetősen életuntak).

Egyébként néha a lány helyett egy fiú csapódik a mikrofonhoz, de a karaktere, és a minősége hasonló.

Nem rázza le a szenteket az égből ez az album, de nem is célja. Viszont egy elég jó dalokból összeállított, olykor egész érdekes hangzásbéli megoldásokkal operáló, igaz, nem túl vidám lemez ez, amit érdemes meghallgatni, és ez még nem minden: ha valaki másnaposan úgy dönt, hogy életmódot vált, és nekiindul a pusztába remetéskedni, akkor is kiváló útitársra lel a Programm lemezében!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr968656056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása