Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Aborted: Retrogore ajánló

2016. 04. 22., Century Media Records

2016. április 23. - herma

aborted_retrogore.jpg

Nem is olyan rég (de soksoksok cikkel ezelőtt) írtam egész jókat a felvezető EP-ről, és olyan sok minden az albumra sem változott. Illetve elkészült egy újabb klip (ld. lent), itt van kb. 10 új dal, és a Termination Redux sem az EP-n szereplő formájában csücsül közöttük. No meg a múltkori panaszomat az "általános lassulásról" el lehet felejteni, jönnek gátlástalanul a szélvészbrutálpusztítások! De a hangzás maradt cirka tökéletes, a zenészi játék őrületesen precíz és technikás, a dalok hemzsegnek a téma- és tempóváltásoktól, a hangulatos betétek száma is egyre több, és még gigászi gitárszólókkal is elkápráztatnak bennünket! Ezt a stílust ennél jobban nem lehet művelni, és pont.

Persze vannak másfajta, hasonlóan érvényes megközelítések is, de ez fikarcnyit sem csorbít a belga csapat legújabb alkotásának értékén. Mint ahogy az sem, hogy a tavalyelőtti Necrotic Manifestóhoz képest megint cseréltek egy gitárost. Úgy látszik, arrafelé bőven akad utánpótlás. Érdekes, hogy egyedül az énekes (valójában: üvöltő-ordító-hörgőgép) képviseli az állandóságot a bandában, mindenesetre úgy tűnik, jól válogatja össze a "kísérőzenészeket a vartyogásához", mert biztos, hogy nem sok lemezt lehet (majd) könnyű szívvel odatenni a Retrogore mellé!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr218655490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása